NB! Kindla ostusoovi korral helistage ette, et vältida tühisõitu, kuna sortiment võib kiiresti muutuda. Tel: +372 5345 4102 / e-post: puukool@seedripuukool.ee

Kultuurpihlaka jahu

Valmistatud Polli tootearenduskeskuses desintegraatorveskis, mis teeb väga peene ühtlase pulbri. Seetõttu on kõik väärtuslikud ained hästi omastatavad. Pihlaka viljad sisaldavad vitamiine, nagu karotiin, C-, P- ja E-vitamiin, samuti pektiinaineid ja sorbiinhappeid ning parkaineid. Seedri Puukooli pihlakajahuga saab abi köha leevendamisel. Pektiinained moodustavad suhkrutega reageerides limasnahale zeleetaolise kaitsekihi, mis leevendab gaaside teket soolestikus ja viib kehast välja mürgiseid ühendeid. Para- ja sorbiinhapped pidurdavad mikroobide ja seente arengut ning avaldavad kerget lahtistavat toimet. Sorbiit soodustab sapieritust ja alandab kolesterooli veres ning langetab vererõhku (Robert Piir, Pihlakas, 2010). Pihlaka välispidine kasutamine aitab seenhaiguste puhul. Marjajahu sobib lisamiseks putrudele, kookide-küpsetiste taignasse, jogurtisse, lihatoitude ja kastmete maitsestamiseks.

Pihlaka tee: 1tl pihlakajahu, kõrvenõgese lehti, 1kl vett, t tl mett

Lase vett ja pihlakajahu 15 min tõmmata, lisa kõrvenõgese lehed. Kui tee on pisut jahtunud lisa juurde mesi. Joo teed enne sööki. Mitte juua õhtuti, sest tõmmisel on väga ergutav ja jõudu andev toime.

Pihlaka - meresoola koorija: 100 mi pihlaka jahu, 50 mi meresoola, 50 ml oliivõli, 3 tl mett

Sega omavahel pihlakajahu ja ,meresool. Kalla saadud segule peale nii palju oliivõli, et segu oleks paraja paksusega. Kehakoorija nakkub paremini nahaga, kui lisada juurde veidi mett. Sega hoolega ja kanna masseerides niiskele nahale. Kõige parema efekti saavutamiseks kasuta koorijat saunas, kui peale koorija nahale kandmist olla 10 min laval ning võtta leili. Koorija aitab hästi pehmendada kõvaks muutunud nahka ning aitab nahahaiguste, eriti seenhaiguste korral.

Marjajahu muhvinid: 4 muna, 200 g võid, 1 dl suhkrut, 3 spl mett, 2 dl marjajahu, 2 dl nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 spl rõõska koort

Vahustada munad ja suhkur, lisada mesi ning sulatatud või. Segada läbi nisujahu, küpsetuspulber ja marjajahu ning lisada eelnevalt valmistatud segule. Samuti lisada rõõsk koor. Paberist küpsetusvormid täita 2/3 ulatuses. Küpsetada 175 kraadi juures ca 25 min.