NB! Kindla ostusoovi korral helistage ette, et vältida tühisõitu, kuna sortiment võib kiiresti muutuda.
Marjakultuurina kasvatav sinikuslapuu (Lonicera caerula L) on olnud siiani maailmas veel suhteliselt vähetuntud, kuid talle võib ennustada helget tulevikku tänu varasele valmimisajale ja tervislikele omadustele. Kuslapuu sordiaretusega ja kasvatamisega tegelevad aktiivselt Venemaa, Ameerika Ühendriigid, Jaapan, Kanada ja Poola. Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuses on teadurid katsetanud erinevaid sorte üle 30 aasta. Praegusel hetkel on Eestis kuslapuu istandikke rajatud kokku üle 20 ha ning huvilisi ja entusiaste on järjest lisandumas.
MIKS ON SINIKUSLAPUU MUUTUMAS JÄRJEST POPULAARSEMAKS?
KUSLAPUUMARJADE KASUTAMINE
Kuslapuumarjad on täisküpsena magushapuka maitsega ning pehme kesta ja sisuga. Kõige kasulikum on marju süüa värskelt, kuid marjad sobivad ka väga hästi:
Kasutamine rahvameditsiinis:
Ühe väljundina on valminud ka kuslapuujogurt ja - kohupiimakreem, mis on esimesed kuslapuu marjadest valmistatud tooted Eestis. Tootjaks on Pajumäe Talu Mulgimaal.
Sinikuslapuu Lonicera caerulea 'Boreal Beauty' Hind: 16.00 € | Sinikuslapuu Lonicera edulis 'Vostorg' Hind: 16.00 € | Sinikuslapuu Lonicera edulis 'Indigo gem' Hind: 16.00 € |